c

Rejsegilde på CPH Pulse

Skanska kunne onsdag fejre rejsegilde på CPH Pulse, der er det første kontorbyggeri i København, der er blevet præcertificeret til DGNB Platin. Gildet bød på musik af et håndværkerband bestående af byggepladsens betonsjak, forskellige byggepladssportsaktiviteter og god mad.

CPH Pulse - det sidste byggeri på Havneholmen.

CPH Pulse er det første kontorbyggeri i København, der er præcertificeret til DGNB Platin, som er det højeste niveau i certificeringssystemet fra Rådet for Bæredygtigt Byggeri.  Den store indsats som Skanska - sammen med arkitekterne fra Holscher Nordberg Architecture and Planning og totalentreprenøren Nordstern – har gjort for at leve op til platinkravene, har allerede givet pote, da der er stor interesse for ejendommen på i alt 15.800 m².

Rejsegilde CPH Pulse06.jpg

Onsdag var interessen dog rettet mod Skanskas rejsegilde for de mange involverede i byggeriet. Her kunne de 150 fremmødte hygge sig til den akustiske musik fra håndværkernes eget band, når de ikke lige konkurrerede om præmierne for at vinde konkurrencer i bl.a. byggebowling, hjelmbasket og hammerkast.

Rejsegilde CPH Pulse01.jpg

Enestående at have kontor ved byggepladsen
Henrik de Gier, projektchef i Skanska A/S, glædede sig over en hyggelig dag, hvor rejsegildets symbol - flag og krans - prydede toppen byggeriet.

”Skanska har jo kontor på adressen lige ved siden af CPH Pulses byggeplads. Alle medarbejdere har derfor haft en helt særlig mulighed for at følge med i alle dele af arbejdet. Når vi møder på kontoret om morgenen, er håndværkerne allerede i gang, og når vi går hjem – så er de stadig på byggepladsen. At arbejde så tæt på byggepladsen har givet mig en del flere spørgsmål fra mine kolleger, end jeg nogensinde har prøvet før med et projekt. Men det skal også siges, at det som projektchef er en helt enestående og lærerig oplevelse at kunne følge byggeriet så tæt hver dag,” fortæller Henrik de Gier.

Projektchefen havde mange rosende ord til de forskellige håndværkere, der har arbejdet på at opføre CPH Pulse:

”Det var en udfordrende start med meget regnvand fra oven og grundvand fra neden, men med små, sikre skridt fik håndværkerne flyttet projektet fra gravearbejdet til fundamenterne, og derefter kom der virkelig fuld fart på med elementmontagen, så CPH Pulse når fuld højde på kun ni måneder.” 

Rejsegilde CPH Pulse18.jpg

Billedtekst: Projektchef Henrik de Gier, Skanska A/S.

Arkitekt med stærkt lokalkendskab
CPH Pulse er tegnet af Holscher Nordberg Architecture and Planning. Byggeriet afslutter den udvikling af Havneholmen, der begyndte for mere end 20 år siden – og som særligt i de seneste 15 år har betydet en masse byggeaktivitet i området.

Holscher Nordberg Architecture and Planning har været involveret i bydelen i mange år, som vinder af Skanskas konkurrence om en helhedsplan for Havneholmen.  På den måde er CPH Pulse er på ingen måde en bygning uden tilknytning til de andre byggerier i området, men en arkitektonisk integreret del af det samlede byrum, der er skabt med de forskellige bygninger.

”Det store greb i helhedsplanen var at skabe mange byrumsnicher i relationen mellem særligt boligbyggeriet Skibbroen og kontorbyggerierne CPH Highline og CPH Pulse. Set ovenfra udgør de en samlet stjerneform med deres forskellige byrum omkring sig. Skibbroens boliger har f.eks. særligt havnemiljøet med husbåde, cafeer og blød trafik, mens CPH Pulse er en del af et urbant byrum, der ligger lidt tilbagetrukket fra den nye metrostation,” siger Mikkel Nordberg, partner i Holscher Nordberg Architecture and Planning.

DSC_7613_august.jpg

 

Netop nærheden til Havneholmen Station, der ligger 25 meter fra hovedindgangen i CPH Pulse, er medvirkende til, hvordan oplevelsen af CPH Pulse vil blive oplevet som en del af et byrum af både dem, der arbejder i bygningen, og dem, der kommer forbi for at besøge den lille cafe og måske opleve den bygningsintegrerede kunst, der bliver en del af atriummet, som kan benyttes af både medarbejdere og gæster, der kommer forbi.

”Med den offentlige adgang til dele af bygningen, handler det om at skabe et indbydende miljø, der giver folk lyst til at komme igen. Stueetagen er meget åben og lys og vil give medarbejdere og gæster en fornemmelse af at være en del af byens rum. Som medarbejder kan man gå op på sit kontor og opleve det nærvær og tryghed man har brug for på arbejde, men man har mulighed for at bevæge sig ned i stuen og blive en del af den dynamik og levende puls, som bygningen vil byde på,” fortæller Mikkel Nordberg.

Innovative løsninger for at opnå DGNB Platin
For i sidste ende at kunne blive certificeret til DGNB Platin af Rådet for Bæredygtigt Byggeri, er der taget mange innovative løsninger i brug. Der er brugt beton, som er produceret med 25% mindre CO2-udledning end traditionel beton, og stålbjælker, der er produceret med 90% genbrugsmateriale, som reducerer CO2-udslippet med 50% i forhold til traditionelle stålbjælker. Facaden beklædes med genbrugstegl fra nedrevne byggerier og taget udstyres med 700 m² solceller, mens bygningen forbindes til fjernkøl, der kan give op til 70% mindre CO2-udledning end traditionelle køleløsninger.

Ejendommen tilsluttes energi fra producenter, der primært leverer strøm fra solceller og vindmøller, og der er lagt vægt på at understøtte cykeltransport med 460 cykelparkeringspladser og et cykelværksted i kælderen for at mindste medarbejderes og gæsters behov for at bruge biltransport.

Rejsegilde CPH Pulse11.jpg

Fakta om CPH Pulse
Adresse: Havneholmen 2-4, 2450 København SV.
Areal: 15.800 m²
Certificering: Præcertificeret DGNB Platin
Arkitekt: Holscher Nordberg
Rådgiver: Sweco
Totalentreprenør: Nordstern

Om Skanska og Havneholmen
Skanska har opført kontorejendommene Plaza, Pandora, Atrium, Tower, CPH Highline og snart også CPH Pulse. Derudover var Skanska bygherre på boligejendommen Skibbroen og solgte grunden, hvor Allers danske domicil er opført.

Sidst opdateret: 19-09-2024